28 apríla 2011

Moja habilitačná prednáška

  V pondelok 2.5. o 14:00 budem mať v C-čku na matfyze habilitačnú prednášku a po krátkej prestávke obhajobu habilitačnej práce. Budem veľmi rád, keď si ma prídete vypočuť!

  Téma habilitačnej prednášky je "Pátranie po informáciách skrytých v mnohorozmerných dátach", čiže hovoriť budem o mnohorozmerných štatistických metódach. Ukážem zjednocujúci pohľad na viacero zdanlivo nesúvisiacich metód a niektoré z nich vysvetlím podrobnejšie (metódu hlavných komponentovanalýzu zhlukov, klasifikačné metódy), avšak skôr intuitívne a s viacerými obrázkami. V tejto téme nie som nejaký extra expert a navyše je táto téma extrémne široká a pomerne málo "matematická" (radšej by som bol, keby mi boli vybrali napríklad stochastické simulačné metódy), ale verím, že Vás aj napriek tomu dokážem zaujať.
  V obhajobe habilitačnej práce veľmi stručne spomeniem moje kľúčové výsledky z oblasti optimálneho navrhovania experimentov. Prednáška aj obhajoba bude po anglicky.

2.5.: Ďakujem Vám všetkým, ktorí ste si ma prišli vypočuť. Pre záujemcov dávam k dispozícii moje slidy (aj keď bez slovného komentára to je veľmi nekompletné a možno aj ťažko zrozumiteľné).


Ak by ste na týchto slidoch našli nejaké chyby, dajte mi o nich vedieť, ja ich opravím a budem sa tváriť, že to bolo od začiatku dobre :)

2 komentáre:

katka povedal(a)...

Skoda, ze sa to kryje so zasadnutim akademickeho senatu.

Radoslav Harman povedal(a)...

No je to trochu škoda, to je pravda. Celkovo toto moje habilitačné konanie sprevádzajú rôzne smoly. Najprv zrušili vedeckú radu, čo všetko zdržalo skoro o pol roka, potom sa akosi nepodarilo doručiť moju prácu jednému zahraničnému oponentovi, čo to tiež celé trochu oneskorilo, teraz stanovili na rovnaký čas akademický senát, čo zasa niektorým ľuďom znemožní účasť na mojej prednáške. Nuž ale čo mám robiť. Ten senát to je ešte vlastne celkom malý problém, pretože to sa týka pomerne malého počtu ľudí.