07 júna 2009

Výsledky súťaže o najkrajšiu úlohu

Chcel by som poďakovať všetkým deviatim účastníkom súťaže, ktorí nám poslali 12 super úloh, ako aj ôsmim "porotcom", ktorí sa spolupodieľali na určení nasledovného výsledného poradia:

1. miesto (57 bodov): úloha Sto väzňov od Ondreja Budáča; 2. miesto (39 bodov): úloha Mravce na tyči od Petra Richtárika; 3. miesto (31 bodov): úloha Zapadajúce množiny od Ondreja Budáča

Ďalšie poradie nebudem zverejňovať, ale aby ste si spravili predstavu o tom, aké boli výsledky tesné: úlohy, ktoré skončili od 4. do 8. miesta mali medzi 22 a 29 bodov. Zaujímavé je tiež, že porotcovia dávali veľmi odlišné hodnotenie; všetkých 8 najlepšie hodnotených úloh bolo takých, že niektorý porotca ich zaradil na jedno z prvých dvoch miest, zatiaľčo iný porotca im dal 0 bodov. Individuálna predstava čo je to "pekná úloha", je prekvapivo rôznorodá.

Takže gratulujem víťazom a Ondro odo mňa získava sľúbenú knihu.

3 komentáre:

Janka povedal(a)...

V prvom rade gratulujem Ondrovi k vitazstvu, ale chcela by som pogratulovat aj vsetkym, ktori sa do sutaze zapojili, priklady boli velmi pekne :).

A chcela by som sa podakovat aj tvorcovi sutaze, ze ma vzdy nejake super napady a uz sa tesim, na nejaky dalsi :).

Ondro Budac povedal(a)...

Dakujem za vsetky hlasy :) Skor vyhrala ta uloha ako ja, mne sa ju len podarilo navrhnut :D. Ak by dakto mal zaujem pozicat si vyhernu knizku, kludne napiste, nejako sa dohodneme :)

Peter Richtárik povedal(a)...

Sutaz bola super napad; vdaka Rado.

Este poznamenam, ze vitazna uloha bola #1 v mojom hlasovani; takze s vysledkom som spokojny!!!