23 novembra 2009

Osobnosti slovenskej matematiky: Lev Bukovský (pozvánka na prednášku)



(Po kliknutí na obrázok sa oznam zobrazí v plnom rozlíšení.)

Mnohí z nás si neuvedomujú, že viacerí slovenskí matematici sú medzinárodne uznávanými osobnosťami a ich výsledky sa stali v matematike pojmami. Rovnako ako národ by mal poznať svoju históriu, tak aj my, študenti matematiky a matematici ako takí, by sme mali poznať, čo svetu dala slovenská matematika.

Cyklus prednášok Osobnosti slovenskej matematiky je organizovaný študentmi Fakulty matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave. Jej cieľom je priblížiť študentom ako aj odbornej verejnosti najväčšie prínosy slovenských matematikov. Každá prednáška je zameraná na dielo jednej osobnosti slovenskej matematiky, ktorá prednášku aj vedie. Dôvodom takej to formy je možnosť týchto ľudí spoznať aj osobne. Prednášky majú populárnu formu a sú koncipované tak, aby im porozumeli aj študenti a širšia odborná verejnosť.

Študenti Fakulty matematiky, fyziky a informatiky UK

3 komentáre:

katka povedal(a)...

Chcela som na tuto prednasku ist, ale zial konala sa v pre mna velmi nevhodnom case - cez prednasku z diferencialnej topologie, ktoru som si netrufala len tak vymeskat. Nie je nahodou aj na taketo prednasky vyhradeny cas v pondelok 14:00-16:30?

Radoslav Harman povedal(a)...

Ja som bohužiaľ tiež nebol, pretože som bol objednaný ku kardiológovi a musel by som po pár minútach z prednášky odísť. Možno by nám mohol niekto napísať ako bolo.

Pravda je, že by bolo fajn, keby sa takéto prednášky konali v čase, kedy nemá nikto vyučovanie. Poviem Vladovi, aby sa to nabudúce snažili urobiť v pondelok poobede; možno to pôjde.

Unknown povedal(a)...

Ahojte, viem ze stvrtok o 14tej nie je optimalny termin na taketo podujatie, ale prof. Bukovsky je az z Kosic a pri planovani som musel zohladnit aj jeho pracovne povinnosti. V pondelok a v utorok ma pan profesor vyucovanie na UPJS v Kosiciach. Zhodou okolnosti bol prave tento tyzden od stredy sluzobne v Bratislave, na stretnuti Akreditacnej komisie, preto sme to dali na tento termin, aby nemusel dvakrat cestovat cez cele Slovensko.

Pokial pojde o ludi z Bratislavy a jej okolia, tak prednasky umiestnujeme na pondelok o 14tej (ako to bolo napr. s prof. Brunovskym).

Najblizsie (niekde zaciatkom marca 2010) sa bude konat prednaska, ktorej hostom bude prof. Andrej Pazman, na ktoru vas pozyvam :)