21 februára 2009

Nové ankety

Poznámka 26.3.: Anketu sme už uzavreli. Jej výsledky si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Na blogu QED je návštevníkov pomerne veľa; pred rokom som mal v priemere tak 50 návštev denne, posledné mesiace je to už približne 80. Zdá sa však, že väčšina ľudí sem zavíta jednorázovo, alebo dokonca tak trochu omylom. (Minule sa niekto dostal na QED po tom, čo si dal vyhľadávať slová blázon+matfyz. Ale toto práve omyl ani veľmi nebol. Omylom sa sem dostali skôr tí, ktorí vyhľadávali napríklad guličky+do+jazyka, alebo najnovšie+správy+z+bulváru.)

Rozhodol som sa preto urobiť malý prieskum Vašich názorov, ktorý by mohol pomôcť tento blog pre Vás trochu zatraktívniť.

V prvom formulári (pozri vpravo hore pod upútavkou na súťaž) sa Vás pýtam, ako často blog QED navštevujete. Ak ste tu už boli viackrát, vyplňte prosím aj druhý formulár, v ktorom sa Vás pýtam na Vaše celkové hodnotenie od A po Fx, ako na skúške. Prosím, nedávajte mi Fx len kvôli tomu, že nemáte radi matematiku. Hodnoťte skôr to, ako dobrý je tento blog pre tých, ktorí matematiku radi majú.

Najviac informácie môže priniesť tretí formulár; všimnite si, že v ňom môžete označiť viacero možností súčasne. Nezabudnite, že počet príspevkov mesačne z časových dôvodov nemôžem veľmi zvýšiť. (Nakoniec, keby som nerobil predovšetkým niečo iné ako písanie blogu, nemal by som veľmi o čom písať.) Takže napríklad nemá zmysel zaškrtnúť súčasne veľa políčok; ideálne tak okolo polovice.

Samozrejme, najlepšie ma usmerníte priamo komentárom k tomuto príspevku.

PS: Ak ste študentom matfyzu, vyplňte prosím aj anketu FMFI UK. Vám samotným, Vašim mladším spolužiakom a aj väčšine vyučujúcich Vaše hodnotenie, najmä to slovné, pomôže. Ale nezabudnite. Najúčinnejšia kritika je tá, ktorá je napísaná slušne a kultivovane. Urážlivé vyjadrenia ohľadom vyučujúcich môžu byť práve vodou na mlyn pre tých, ktorí by boli najradšej, keby sa Vaša (naša) anketa úplne zrušila.

6 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Tu je asi miesto na vyjadrenie sa k blogu :). Ja blogy vobec necitam, ale tento je fakt dobry, jediny, ktory navstevujem. Ten "blazon matfyz" som si skusil, ale uz to reaguje na tu vetu v blogu...

Co sa tyka obsahu, mne sa to paci. Je tazke udrziavat dobry blog, najma ked si zaneprazdneny. Co sa tyka obsahu, tak je to super, je to pestre, su tu sutaze o zaujimave knihy, zaujimave ulohy primeranej obtiaznosti, je to cele take "nadcasove", da sa vraciat aj k starsim prispevkom (zaujal ma napr. ten o kresleni grafov implicitnych funkcii - najma to srdiecko :D - pekna sutaz). Pacia sa mi aj take kuriozitky zo sveta matematiky, niektore potom viedli aj na zaujimave ulohy.

Skratka to tu zije.

Co sa tyka tej navstevnosti, ak sa ti zvysi navstevnost, tak sa zvysuje aj sanca, ze to niekoho zaujme. Malo blogov ma vela pravidelnych navstevnikov, tento ich ma pomerne dost, je tu urcita skupina, ktora sa aktivne zapaja a su tu ludia, ktori si to citaju zo zaujimavosti. Pocet pravidelnych readerov sa da skor odhadnut z navstevnosti ankety..

Radoslav Harman povedal(a)...

aleph0: Ďakujem za povzbudenie. Som celkom príjemne prekvapený, že v ankete sa už okolo 20 ľudí priznalo, že sa sem pravidelne vracajú, alebo nové príspevky priamo odoberajú a dokonca väčšina z nich dala blogu QED hodnotenie A. Budem sa snažiť ich nesklamať.

Viac a konkrétnejšie sa vyjadrím neskôr v samostatnom príspevku, keď sa naša anketa uzavrie.

Peter Richtárik povedal(a)...

Blog máš Rado výborný. Je plný kreativity, nových nápadov, videí, vlastných a prebraných úloh, riešení, kuriozít. Som fanda.

Tvoj blog ma inšpiroval založiť si vlastný + som pravidelný návštevník a občasný riešiteľ.

Takže, moja poklona.

rasťo povedal(a)...

Jenda z prvych veci, ktore spravim, ked sa dostanem na internet je, ze pozriem, ci je nieco nove na Q.E.D. Mam to tu velmi rad.

Inak, mam rad aj osobnejsie prispevky - hlavne zakladne zivotne postoje, hoci to je strasne citliva tema.

Celkovo je to tu super.

Radoslav Harman povedal(a)...

Peťo, Rasťo, ďakujem za pochvalu. Budem písať blog, kým bude čo i len jeden človek, ktorý z toho bude mať radosť. :-)

Inak, v mojom prípade je skutočne problematické, či mám písať o základných životných postojoch, napríklad v oblasti etiky, politiky a metafyziky.

Otvorene sa priznám, že mám trochu strach a ani neviem, či by to bolo vhodné, keďže som pedagóg na VŠ. Naviac, nech by som sa priklonil na ktorúkoľvek stranu, mohlo by to vyvolať ostré názorové konflikty a možno aj osobné animozity. Nie som z toho nadšený, ale mám skrátka dojem, že naša spoločnosť ešte nedorástla do stavu skutočnej tolaracie odlišného svetonázoru.

Anonymný povedal(a)...

Myslim si, ze tento blog je naozaj super a velmi sa mi paci jeho pestrost, je to jediny blog, ktory si pravidelne a velmi rada citam.

A len mi potvrdzuje moj nazor na Vas, Rado, ze ste clovek s velkym rozhladom nielen v oblasti matematiky a s velkym entuziazmom a zapalenim pre skvele veci :).

Drzim palce a verim, ze tento blog bude este velmi dlho existovat a jeho priaznivci sa budu len "rozmnozovat".